Raklapos polcrendszerek - Charlie Hűtő Kft.
FIGYELEM! Az árváltozás jogát fenntartjuk, oldalunkat folyamatosan frissítjük! Az aktuális árainkról érdeklődjön a debrecen@charliehuto.hu e-mail címen!

Raklapos polcrendszerek

 

raklapos polcrendszerekA nagy diszkont áruházak vagy a diszkont jellegű üzletek számára a nagy rakodó felületeket biztosító raklapos polcrendszerek jelentik az értékesítéshez a legjobb megoldásokat. Azonban ezeknél is ugyan úgy figyelembe kell venni polcszerviz jelleget, sőt a nagyobb árumennyiség miatt még inkább, mint a kisebb boltok esetében.

 

A polcszerviz több elemből épül fel. Áll a polckép sztenderdjének kidolgozásából, annak megvalósításából, megtartásából. A polckép kialakítása nagy mértékben meghatározza itt is az üzlet arculatát, filozófiáját és jellegét. Ebben lesz kulcsszerepe a termék kihelyezésének, magán a polcon, de a másodlagos helyeknek is. Ezek azok a pontok az üzletben, amelyek a termékre irányítják a figyelmet, tehát szintén meghatározóak. Az úgynevezett ajánlók a nagyobb terekben és a méretesebb polcokon sokkal jobban kell, hogy támogassák az egyes márkák vagy terméktípusok értékesítését.

 

A raklapos polcrendszerek elvei

 

A merchandising sztenderdnek itt is tartalmaznia kell, hogy az áru milyen környezetben kerüljön közvetlen kapcsolatba a vásárlóval. Ehhez meg kell határozni és pontosan leírni, az áruk sorrendjét. Az egyes termékek arcát, azok számát. A termék arcának, az a része számít, amiről tökéletesen felismeri azt a vevő, ez többnyire a termék eleje.  

 

A polcképben úgy meghatározó a termékarc, hogy hány darab található egy sorban. Az az mennyi az egy sorban egymás mellett levő különböző portékák száma. Nem keltheti sem a kevés termék, sem a túlzsúfoltság érzését, mert mindkettő negatívan hat a vevőkre.  A legfontosabb cél ugyanis, hogy a vásárlók számára elérhető és kívánatos legyen az áru, ott és akkor, amikor a vásárló meg akarja vásárolni, vagy lehetősége van azt megvásárolni.

 

A boltokban a nagy márkák szeme és keze a merchandiser, a polcszervizes. Rajta keresztül információkat szerezhetnek a konkurencia tevékenységéről is. Ez még inkább arra sarkallja őket, hogy a polcképben minél meghatározóbb legyen az ő márkájuk. Erre a konkurencia harcra ügyelnie kell a bolt tulajdonosnak és egyensúlyt teremteni a saját érdekében is, az egyenletes termék fogyást is szem előtt tartva.

 

A polcok mélysége a raklapos polcrendszereknél sokkal nagyobb. Így nagy figyelmet igényel különösen a szavatossággal rendelkező termékek esetében, hogy mindig a friss szavatosságú termékek legyenek hátul, elől a hamarabb lejáró termékek. A raklapos polcrendszerek kiválasztása, telepítése és azok menedzselése is, ahogy ebből kiderül nagy szakértelmet és odafigyelést igényel. Emiatt érdemes raklapos polcrendszereket a Charlie Hűtő csapatától kérni.

 

Charlie Hűtő VIP tagság